FOREDRAG


Sanger og guitarist Lisa Kock Nielsen

Medlem af Dansk Musiker Forbund

Fælles sange, fælles glæde

"Du spiller, så man selv synes, man synger rigtig godt!" Kvindelig deltager i fællessangs-arrangement

 

"Det var en dejlig berigende aften i sognehuset, da vi havde besøg af Lisa Kock, der medrivende tog os med rundt i viser, salmer og sange" Annie Krog Foldager, sognepræst Nors Kirke

"... en skøn lørdag eftermiddag i Piafs og alle de andre franske vise-sangeres selskab. Og et publikum i godt humør!" Pernille Lisborg, bibliotekar, Frederikshavn


"Det blev en forrygende aften med sjove historier fra tonefilmens start og fremad. Og der var masser af mulighed for at få luftet sangstemmerne."

Erik Norup, formand, Ishøj Viseforening


”… Vi havde nogle dejlige og humørfyldte timer i Lisa Kocks selskab".
Birgit Klinke, OK-klubleder, Hasle


"Tusind tak for en dejlig højskoledag med sang mellem verdens og livets kyster!" Lise Nedergaard, sognepræst, Nørresundby Kirke

Vi takker for en fantastisk aften. Super stemning og glade mennesker" Birgit Sørensen, Foreningen Norden, Herning

"... Et dejligt forfriskende foredrag, som vi har fået så mange positive  tilbagemeldinger på"
 Emmy Haahr Jensen, sognepræst, Beder Kirke"

 

"Dejlig underholdning og positive tilbagemeldinger - vi glæder os til et genbesøg" Ældre Sagen, Vejle

 

 

Foredrag i ord og toner

Når man synger, bliver man opløftet i krop og sjæl, og især når man synger sammen med andre. Jeg har sammensat en række foredrag og fundet sange, der passer til. Sangene synges som fællessang, og ind imellem fortæller jeg om emnet og sangene. Jeg spiller sangene i et lavere toneleje end det sædvanlige, og det gør det lettere at synge!

Lad dig inspirere til et foredrag, der passer til jer. Hvis I har særlige ønsker til et foredrag, er det også en mulighed. Nedenunder er flg. foredrag:


ÅRSTIDENS SANGE

Årstiderne taler til os på hver sin måde. Den danske sangskat er fuld af sange, der på deres egen særlige facon beskriver tiden på året. Hos mange af os popper der tit en strofe fra en sang op, der handler om den aktuelle årstid.
I foredragets første halvdel synger vi årstidens sange fra Højskolesangbogen. Efter kaffen skifter vi gear og tager fat på en blandet buket af andre sange.


HAVET OG MENNESKER - et foredrag med et hav af gode sange

Alle sejl er sat til i dette foredrag, der byder på et hav af gode sange. Jeg er dykket ned i viserne og populærgenren og har også fisket lidt i salme- og højskolesangbogen. Undervejs fortæller jeg om menneskets tilknytning til havet, de unges udlængsel, de gamles tilbageblik og om historierne bag sangene

DEN LILLE LYSEGRØNNE SANG - en vitaminrig cocktail af musik og sang

En fornøjelig eftermiddag med en vitaminrig cocktail af musik og sang.  Med et mix af kendte sange fra film- og populærmusikken og Højskolesangbogen binder jeg sangene sammen med baggrundsstof om den tid, som sangene har skrevet sig ind i.  Og der er rig lejlighed til at få rørt stemmerne, når publikum inviteres til at synge med ud fra omdelte sangark.

 

EDITH PIAF –  den lille spurv

I denne musikalsk Tour de France handler det om mennesket Edith Piaf og hendes fascinerende liv. Undervejs synger og spiller jeg nogle af de dejlige Piaf-sange, nogle på dansk og nogle på originalsproget fransk. Efter pausen er der smagsprøver på andre af Frankrigs kendte sangere, bl.a. Charles Aznavour. Publikum skal selvfølgelig synge med på flere af de kendte sange - det bliver med de danske tekster.


EN TUR I BIFFEN - et musikalsk genhør med gamle filmstjerner

Det er bare at kaste sig ud i det og skråle med på de gamle filmsange, når jeg spiller og synger nogle af de allerbedste sange fra tonefilmens start i Danmark. Ind imellem kommer vi bag filmkulisserne og hører om kendte danske skuespillere fra 30’erne – 60’erne. Det bliver et musikalsk genhør med gamle stjerner som Poul Reichhardt, Liva Weel, Marguerite Viby og mange flere.

 

EN AFTEN MED EVERT TAUBE - med Lisa Kock og journalist Eric Øtting

Cowboy på Argentinas vidtstrakte pampas, fyrbøder på verdenshavene, boheme og familiefar i skærgården. Vi hører om den svenske troubadour Evert Taubes spændende liv og synger hans kendte viser. Et foredrag fuldt af skumsprøjt, blomsterenge og skønne kvinder!  Se også www.everttaube.dk

 

JULENS SANGE OG TRADITIONER

Hvor gammel er adventskransen? Hvem opfandt julemærket? Hvor bor julemanden, og hvorfor kysser han mor? Der er lagt op til julehygge i dette foredrag om julen og dens traditioner, både de sjove, højtidelige og de gode ’gamle’ - hvoraf flere ikke er så gamle endda! Undervejs synger vi selvfølgelig kendte julesange og julesalmer.

 

HÆRVEJEN I ORD OG TONER

Den gamle Hærvej er i de senere år blevet genoplivet. Med fortællinger, sang og musik kommer I ud på de 290 km., der snor sig på den jyske højderyg med kulturminder og naturoplevelser. Jeg giver anvisninger til, hvordan man helt praktisk kan komme i gang som hærvejsrejsende, undgå vabler og være i stilhed med sig selv. Men først og fremmest skal vi synge gode sange, der knytter sig til Hærvejens historie som transportvej ned gennem Jylland.

 

KÆRLIGHED GENNEM 100 ÅR - med Lisa Kock og skuespiller og dramaturg Mariane Siem

Vi tager en tur gennem forrige århundrede og synger en kærlighedssang fra hvert årti. Undervejs fortæller vi om kærligheden, som den er kommet til udtryk i sin samtid gennem kunsten, litteraturen og musikken. 

Og publikum skal selvfølgelig synge med.

 

DANSKTOPPENS GULDALDER - med Lisa Kock og skuespiller og dramaturg Mariane Siem

Få et festligt genhør med det "gamle” Dansktoppen fra den gang Jørn Hjorting sad ved mikrofonen. Vi spiller og synger kendte schlagere med navne som Keld Heick, Birthe Kjær, Daimi, John Mogensen, Bjørn Tidmand, Grethe og Jørgen Ingmann, Susanna Lana m.fl. Undervejs fortæller vi om, hvad der i øvrigt skete af begivenheder i ind- og udland i samme periode, og selvfølgelig inviteres deltagerne med til at synge.

 

Har du særlige ønsker til et foredrag er det også en mulighed.